01. Stress management

The first workshop of the first autumn series encourages us to raise awareness of what stress is. How stress occurs and how it affects our body. Since our project is mainly aimed at students going on ERASMUS+, we advise them on how to deal with the stress that precedes and may occur during the trip. Such as – knowing what I eat, exercising consciously, how vitamins can help, quality sleep and other tips that can help reduce stress during this challenging change in a student’s life.

 

You will learn

  • Identify your stressors
  • How to prevent chronic stress
  • Coping mechanisms

Plus points

  • You will create a mental health first aid kit
  • Learn basic breathing exercises

video

documents

meditation audios

Z miselnim skeniranjem samega sebe ozavestite vsak del svojega telesa in opazite morebitne bolečine, napetosti ali splošno nelagodje.

Premišljeno prehranjevanje pomeni, da uporabljate vsa svoja fizična in čustvena čutila, da doživite in uživate v izbiri hrane, ki jo sprejemate. To pomaga povečati hvaležnost za hrano, kar lahko izboljša splošno izkušnjo prehranjevanja.

Progresivna mišična relaksacija (PMR) je tehnika globoke sprostitve, ki se učinkovito uporablja za obvladovanje stresa in tesnobe, lajšanje nespečnosti in drugo.

Škatlasto dihanje je tehnika, ki se uporablja pri počasnem, globokem vdihu. Lahko poveča učinkovitost in koncentracijo, hkrati pa je tudi močno sredstvo za lajšanje stresa. Imenuje se tudi dihanje štirih kvadratov.