Costabex

Čekijos technikos universitetas Prahoje pradėjo mokymo programą išvykstantiems studentams – mokymų seriją, kuri užtikrintų studentų pasirengimą tokiomis temomis kaip streso valdymas ir kultūrinis šokas.

Pirmoje sesijoje studentai aptarė savo motyvaciją studijuoti užsienyje kartu su ambasadoriais – studentais, kurie jau baigė Erasmus studijas užsienyje įvairiose šalyse. Studentai buvo suskirstyti į kelias grupes, kad galėtų pasikalbėti ir užduoti klausimus ambasadoriams arba pasidalinti kai kuriomis baimėmis, su kuriomis jie susiduria. Dalyvavo apie 120 studentų – tai  parodė šios temos svarbą.

Antroji sesija buvo skirta streso valdymui. Kaip atpažinti streso buvimą? Ką mes matome kaip stresorius? Kokios yra įveikos strategijos? Tai tik pavyzdžiai klausimų, apie kuriuos studentai kalbėjo šio seminaro metu.

Trečiojoje sesijoje buvo aptariamas kultūrinis šokas ir kaip jis gali paveikti mūsų supratimą apie skirtingas kultūras. Dalyviai sužinojo, kaip valdyti kultūrinį šoką ir iššūkius, kurie gali kilti studijuojant užsienyje. Lektoriai kalbėjo apie pačią kultūrą, kaip pasirūpinti savimi per sveiką gyvenimo būdą ar prašant profesionalios pagalbos. Jie taip pat išvandė keletą atsipalaidavimo technikų ir turėjo galimybę pasidalinti ir aptarti specifines kultūrines patirtis, su kuriomis jie jau yra susidūrę užsienyje.

Liko du seminarai. Kitoje sesijoje pažvelgsime į psichikos sveikatos temą. Pavyzdžiui, mokysimės atpažinti ir atskirti depresiją nuo nerimo.

Paskutinė sesija bus skirta veiksmų planavimui galimų krizių metu ir tai bus mokymų apibendrinimas prieš išvykstant į užsienį.

Džiaugiamės matydami, kad mūsų studentai vertina šiuos mokymo kursus ir aktyviai dalinasi su mumis savo idėjomis, padedami mums užtikrinti kuo geresnį jų pasirengimą mobilumui.