Costabex

Být studentem v zahraničí přidává jedinečný stres spojený s přípravou jídla. Orientace v neznámých obchodech s potravinami, čtení štítků a přizpůsobení se různým varným zařízením představují výzvy. Touha po známých domácích jídlech činí kulinářský aspekt nečekaně stresujícím. Před odjezdem si vytvořte seznam rychlých a levných receptů, abyste se pro začátek měli čeho chytit. Navzdory rušnému univerzitnímu životu je zajištění správného stravování zásadní pro udržení si dostatku energie na studium, případně kombinovaného s prací.

Pokud to zatím nevíte, jak na to, nebojte se, my ano. Připravili jsme seznam webových stránek a aplikací, které vám pomohou s přípravou a vymýšlením jednoduchých a levných nápadů na jídlo nebo navigací v místních restauracích. V případě, že chcete víc, stačí, když si tato slova vygooglujete a pustíte se do celosvětové sítě studentských jídel.

Food
Food

Budget bites nabízí snadné a chutné recepty navržené pro malé rozpočty. A tento blog je vytvořen speciálně pro snadné studentské recepty pro vysokoškoláky, který nabízí 40+ receptů. Pár jsme jich i vyzkoušeli, takže můžeme pozitivně říct, že je doporučujeme.

Další, kterou pro vás máme, je Supercook. Stačí zadat své ingredience a naservírují vám personalizované recepty. Už žádné potíže s obchodem s potravinami – užijte si snadné a kreativní vaření se SuperCook! A skvělé na Supercook je, že nabízejí i aplikaci, která je podle nás ještě pohodlnější.

Dobrým způsobem, jak se motivovat k vaření, je Cookpad – Cookpad vám umožňuje najít a sdílet recepty s přáteli. Vytvoříte si profil a můžete si jídla „oblíbená“ odložit pro pozdější procházení. Uloží vaše recepty, umožní vám čerpat z větší zásoby a vytvoří si nákupní seznam pro sebe. Tato aplikace je podobná webům sociálních médií, jako je Twitter, kde můžete „sledovat“ lidi. Představte si Pinterest, ale s plným zaměřením na jídlo.

Toužíte při studiu v zahraničí ochutnat místní kuchyni? Nehledejte nic jiného než TripAdvisor! Pro rychlý přístup k nejlepším restauracím ve vašem městě jednoduše vyhledejte Google „TripAdvisor restaurant [vaše město]“ a voila! Odhalte poklad menu, cen a autentických recenzí od spolucestujících. TripAdvisor umožňuje bez námahy jednoduše proměnit každý kulinářský zážitek v nádherné dobrodružství – stačí jediné kliknutí! Rozsáhlá komunita TripAdvisoru navíc přispívá recenzemi, které nabízejí cenné poznatky o místní gastronomické scéně.