Costabex

Apie projektą

Pagrindinis mūsų projekto prioritetas – Erasmus+ programos įtraukties didinimas. Parengiamoji edukacinė programa padeda išvykstantiems studentams susipažinti su galimomis problemomis ir rizikomis, kurios gali kilti jų mobilumo metu. Studentai išmoksta, kaip su jomis elgtis. Nuosekli pagalba studentams teikiama el. naujienlaiškiais, o visa edukacinė programos medžiaga prieinama projekto tinklalapyje. Naudodami šiuos projekto rezultatus norime sumažinti studentų baimę ir nerimą, kurie dažnai yra pagrindinė kliūtis, trukdanti studijuoti užsienyje. Visų pirma norėtume didinti tų studentų motyvaciją, kurie susiduria su įvairiomis psichikos problemomis ir kuriems trūksta paramos ruošiantis išvykti studijuoti į užsienį.

Mūsų projekte pristatoma psichikos sveikatos programa suteiks šią būtiną paramą ir užtikrins, kad studentų mobilumas būtų kuo pozityvesnis ir naudingesnis. Teikdami parengiamąją edukacinę programą prieš išvykimą, paramą mobilumo metu ir grįžus, norime motyvuoti studentus dalyvauti Erasmus+ programoje ir nuraminti, kad universitetas padarys viską, kad jų mobilumas būtų malonus ir naudingas. Išvykstančių studentų skaičius nuolat mažėja ir norėtume pasiekti šios tendencijos posūkį. Manome, kad nepaprastai svarbu nuolat užtikrinti, kad judumo patirtis būtų teigiama ir visapusiška.

Konsultavimo internetu paslauga ir internete prieinama medžiaga dar labiau užtikrins nuolatinį palaikymą studentų mainų metu ir garantuos, kad jų patirtis bus kuo pozityvesnė ir turtingesnė. Norime, kad studentai iš viešnagės užsienyje grįžtų patenkinti ir įgavę daug vertingos patirties savo studentiškam, profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui. Dėka technikų, kurių jie išmoks seminarų, jie bus pasirengę susidoroti su įvairiomis galimomis rizikomis. Jei vis dėl to jiems prireiktų profesionalios pagalbos, mes padedame jiems surasti reikiamus kontaktus. Be to, norime sukurti tarptautinę bendruomenę, kurioje studentai padėtų vieni kitiems ir dalintųsi informacija.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – norime panaudoti projektą informuoti apie būtinybę dirbti su psichikos sveikata ir aptarti galimas psichologines išvykstančių studentų problemas. Taip pat norėtume sumažinti su šia tema vis dar susijusią stigmą. Dalindamiesi projekto rezultatais, norime sukurti vieningą būdą, kaip rūpintis išvykstančiais Europos universitetų studentais.